Forumi Zeri YT!identifikimi

Zeri i çdo shqiptari ne internet


Share

descriptionHISTORIA DHE ARKIOLOGJIA E VLORES

more_horiz
HISTORIA DHE ARKIOLOGJIA E VLORES
Shqipëria është shpallur e pavarur në 1912. Vlora ka qenë qytet i parë që ka bërë të valvidet flamuri për herë të parë në Shenjë të lirisë. Vendet me rëndësi arkiologjike Aulona, Antios (qytet i Orikumit) teatri antik, kështjella e vjetër e Kaninës që eksiston nga periudha e Skënderbeut, Stadiumi i plocës, manastiri Santa Mary i Svërnecit.
BESIMI FETAR
Eksistojnë dy besime fetare: kisha ortodose dhe kisha katolike, si dhe xhamia e Plumbit.
KULTURA DHE EDUKIMI JANE SHUM TE ZHVILLUAR NE VLORE
Në Vlorë janë shum shkolla elementare si dhe tetëvjecare dhe për më tepër edhe shkolla profesionale si,shkolla e Musikës, Industriale dhe ajo Mjeksore ndodhen edhe universitet "Ismail Qemali" Akademia e marinës dhe shkolla e lart e Aviacionit.
FOLKLORI VLONJAT ESHTE ME TE VERTET I PASUR
Ndodhen grupi i Vranishtit, i Lapardhas dhe grupi polifonik Laberia.
ARTI ESHTE ME I DASHUR PER VLONJATET
Kur visiton Vloren shikon teatrin, diskoteke musik te grupeve te lehta e musik popullore, polifonieke dhe musik klasike.

descriptionRe: HISTORIA DHE ARKIOLOGJIA E VLORES

more_horiz
EHHH JEMI QYETET TAMAM NE ...JO ASHTU KOT...KEMI SHUME VLERA.... Very Happy

descriptionRe: HISTORIA DHE ARKIOLOGJIA E VLORES

more_horiz
E ate qe e keni e keni.

descriptionRe: HISTORIA DHE ARKIOLOGJIA E VLORES

more_horiz

descriptionRe: HISTORIA DHE ARKIOLOGJIA E VLORES

more_horiz

descriptionRe: HISTORIA DHE ARKIOLOGJIA E VLORES

more_horiz
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi