Është ushqim më i kompletuar.
- Futet drejt e në gjak.
- Për anemikët është depo gjaku.
- Ndihmon në zhvillimin e kockave.
- Është ushqim më natyral.
- Përmban me shumicë B. B6 dhe C.
- I bën shumë mirë zemrës.
- Shpejton zhvillimin e fëmijëve.
- Ngordh mikrobet.
- Përmban të gjitha kripërat minerale.
- Lehtëson tretjen e ushqimeve.
- Ndikon në rregullimin e funksionit të mëlçisë së zezë dhe e shëron atë.
- Pastron gjakun.
- Forcon kujtesën dhe zgjuarësinë.
- Ul tensionin.
- Ndikon në shërimin e reumatizmës.
- Shëron çdo sëmundje.
- Ndikon në shërimin e ulçerës.
- Riparon aparatin tretës.
- Po të lyesh me mjaltë vendet që të dhëmbin, të pushon dhimbjet.
- Po të pihet me ujë të nxehtë ndërpret diarrenë.
- Po të pihet me qumësht heq tenjat.
- Nuk lejon forcimin e damarëve.
- Qetëson sistemin nervor.
- Nuk prishet për 3000 vjet.
- Po të lyesh lëkurën me mjaltë zbukuron ate tenin e lekures .