Një anketë Amerikane,Maqedonasit i shpallë si populli i tretë më budalla në botë.Në mesin e 10,të popujve më të menqur në botë,janë;Zviceranët,pastaj Frtancezët,Amerikanët,Norvegjezët,Britanikët e kështu me radhë,,,,
Këtë konstatim e kanë nxjerrë një grup Psikologësh Amerikan nga Uashingrtoni,Nju Jorku dhe Detroiti.Psi kishin bërë anket në internet në mes 190. vendeve.Anketa është bërë nga muaji Majë deri në Tetor.të këtij viti(2013).
Si popull më budalla në botë,Amerikanët i shpallën: Sërbët,në vendin e dytë Turqit,ndërsa në të tretin Maqedonasit.në mesin e dhjetë vendeve të para u gjeten edhe Polakët,Hungarezët,Bullgarët,Kenianët dhe popullin e Zelandës së Re.
për fatë të mir ne Shqiptarët nuk ishmi në mesin e Budallenjëve.
por për fat të keq as në mesin e më të Mirëve...