Forumi Zeri YT!identifikimi

Zeri i çdo shqiptari ne internet


Share

descriptionSI ARGËTOHET RINIA JONË?

more_horiz
Kostoja e jetesës për argëtimin e Rinisë shqiptare duhet pranuar se është më e ulët se në shumë vende tjera,ndryshe një Rini e cila së paku ka një rezervë materiale për argëtim,mënyrat dhe vendet e argëtimit të të rinjëve tanë janë të mjaftueshme dhe moderne.Mos të flasim për Shqipëri e cila mua më duket seështë më përpara nesh,por edhenë këtë kohë të paqartë në Kosovë vendet për argëtimin e të rinjëve janë të pa numërta dhe mjaft moderne.Është për të ardhur keq për shumë të rinjë që nuk i kanë këto mundësi,por të rinjët me kushte për argëtim e kanë një privilegj që ne nuk e kishim.Një rini e edukuar mirë nuk është e gabuar të kaloj disa orë të natës nëpër këto lokale moderne,ku kanë mundësi shoqërimi,njohëje,vallëzimi,pije......
Gjithëherë po flas për një rini të stërvitur e të edukuar mirë,që njeh qkaështë mirë e qka keq,që di ku të hedh hapin.Ndryshe nga përpara që ishte rinia nën ombrellen e oprganizimit të familjes,në këtë tranzicion shkalla e përkujdesjes së familjes për rininë po bëhet përherë më e pa mundur.Kjo në anën tjetër ka anët negative përdisa të rinjë.Sot tentimi i adoloshentëve për të kaluar në pavarësi nga familja është në rritje,kurse mundësia e prindit për të kontrolluar të riun adoloshent po bëhet e pamundur.Sot adoloshenti e ka lehtë të shmanget larg syve të prindit,ku lehtë mund të bie nën prioritetin e substancave narkotike,alkoolit,droges,duhanit.....Të gjitha këto për një adoloshent janë ndikime që më pas nuk mund të u shmangen,pra treguesi enigmatik por i fuqishëm len pasoja të rënda të cilat i ngërthejnë në sëmundje të rënda depresive dhe jo rrallë deri te vetvrasjet.Këta lëre që shkatërrojnë vetën po edhe të familjet dhetë dashurit e tyre shkaktojnë lëndime të pa përshkrueshme.

descriptionRe: SI ARGËTOHET RINIA JONË?

more_horiz
argetimi i rinis te sodit me duket sikur eshte i larte me ate qe eshte ne ekzistenc ,dhe me gjithate kur shikoj kafiqet dhe ,diskot jan plot ,dikun nakohen qe nuk ka ,shum her shtroj pyetje si ka mundesi te ket cdo kafiq kaq shum te rinje ,do te kisha preferue me shum per rinin te mirren me sport ,kultur ,shkollim ,dhe sdudime ,se sa te shikojn se ku dhe si me bredhe ,me pak kohe per net ,e per kafe internet ,me shum me librin ,edhe nese nuk ka mundesi te punsohet se paku me mire nji rrugaq me shkoll se nji rrugaq pa shkoll.

descriptionRe: SI ARGËTOHET RINIA JONË?

more_horiz
@Anaa shkruajti:
argetimi i rinis te sodit me duket sikur eshte i larte me ate qe eshte ne ekzistenc ,dhe me gjithate kur shikoj kafiqet dhe ,diskot jan plot ,dikun nakohen qe nuk ka ,shum her shtroj pyetje si ka mundesi te ket cdo kafiq kaq shum te rinje ,do te kisha preferue me shum per rinin te mirren me sport ,kultur ,shkollim ,dhe sdudime ,se sa te shikojn se ku dhe si me bredhe ,me pak kohe per net ,e per kafe internet ,me shum me librin ,edhe nese nuk ka mundesi te punsohet se paku me mire nji rrugaq me shkoll se nji rrugaq pa shkoll.
Kur nuk ke mundesine e punesimit detyrimisht kafet do rrine plot me te rinje, sa per sport as qe behet fjale tani per tani infrastruktura eshte ne nivel shume te ulet per te mos then zero, flas per shqiperine.

descriptionRe: SI ARGËTOHET RINIA JONË?

more_horiz
Prisni te flasi nje i ri
1-Kafe me shoqerine
2-pub
3-koncerte ose teater(kur ka)
4-Sport(kryesisht bascetball)
5-chat ose msn

descriptionRe: SI ARGËTOHET RINIA JONË?

more_horiz
Angel shkruajti:
Prisni te flasi nje i ri
1-Kafe me shoqerine
2-pub
3-koncerte ose teater(kur ka)
4-Sport(kryesisht bascetball)
5-chat ose msn
Kafe te perditeshme
pub te perditeshem dhe ne cdo ore te dite haha

descriptionRe: SI ARGËTOHET RINIA JONË?

more_horiz
PO pritetzeri irinisë të dëgjohet,jo që do ua ofrojnë titullarët,por të ua imponojmë.Poashtu të ngritet jeta kulturore dhe sportive,kafe me shoqërinë sipas mundësiveqë posedon rinia,Chat ose msn,këto janë qështje private të cilave po uadel rinia.Po rinia nuk duhet kënaqur me mundësitë që të tjerët uandrydhin ,duhet të luftoj për më shumë.

descriptionRe: SI ARGËTOHET RINIA JONË?

more_horiz
shum pak lufton sod rinija ,sepse jav kan ber prindet mundesit ,une shikoj femijet e mije qe nuk jan shum ambicioz ,siq isha une dikur dhe jam ,po nisem nga te mijett qe jan rini dy te mdhejt,por kam pasur nji dikotek per rinin dhe i shikoja ,dhe isha shum komunikuese me ta dhe asnjeri as tjetri nuk bisedonin se cfare te bejm ,por si ta kalojm te nesermen ose te sotmen kaq jan ambicioze ,per momentin rinija jone ,kafiqet diskote te shtunen dhe te premten jan per plot ,ne vend qe te mirren me aktivitete tjera ,keto vene ku frekuentojn rinija nuk jan vende edukimi ,as perspektive nuk dije per ne shqiperi flas per ket rinin tone qe eshte ne diaspor ,jan shum pak prej tyre me ambicje shkollimi ,ose te doktoraturave .

descriptionRe: SI ARGËTOHET RINIA JONË?

more_horiz
neper forume me se shumti Smile

descriptionRe: SI ARGËTOHET RINIA JONË?

more_horiz
neper forume dhe ne facebook

descriptionRe: SI ARGËTOHET RINIA JONË?

more_horiz
ne ktej mblidhemi ne raste festash por edhe kur kemi kohe disponim dhe para shkojme neperklube te ndryshme ose buzuqe

descriptionRe: SI ARGËTOHET RINIA JONË?

more_horiz
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi