Forumi Zeri YT!identifikimi

Zeri i çdo shqiptari ne internet


Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

Share

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
@epanjohura shkruajti:
Pa Ty nuk ka agim...

Më mungon
dora jote mbi dorën time,
më mungon
buzëqeshja jote në buzët e mia
të më sjelli ngrohtësi.

Më mungon
prekja e qepallave të mbyllura,
lundrimi nëpë ëndrra,
me Ty
dhe pëshpëritjet si më parë...

Më mungon...
ai vargu i fundit
në një ëndërr,
humbas......
për të derdhur një pjesë të vogël të dashurisë

Mungon....
dje,
sot
dhe nesër ...
humbas
çdo mëngjes të ri...
pa Ty agimi nuk zbardhi
pa buzëqeshjen tënde në buzët e mia
as dielli nuk më ngroh'.Mrekullisht shkruar...te lumte epanjohura !

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
@ergita shkruajti:
@epanjohura shkruajti:
Pa Ty nuk ka agim...

Më mungon
dora jote mbi dorën time,
më mungon
buzëqeshja jote në buzët e mia
të më sjelli ngrohtësi.

Më mungon
prekja e qepallave të mbyllura,
lundrimi nëpë ëndrra,
me Ty
dhe pëshpëritjet si më parë...

Më mungon...
ai vargu i fundit
në një ëndërr,
humbas......
për të derdhur një pjesë të vogël të dashurisë

Mungon....
dje,
sot
dhe nesër ...
humbas
çdo mëngjes të ri...
pa Ty agimi nuk zbardhi
pa buzëqeshjen tënde në buzët e mia
as dielli nuk më ngroh'.Mrekullisht shkruar...te lumte epanjohura !

Flm.zemra...Mrekullia je Ti qe i lexon...

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
5 IV....

Askund nuk gjej prehje
Veshtire te pajtoj
Ne vend qe t'uroj Ditelindjen
Jame ulur po t'vajtoj....

Shpirti ime i vogel
Athua me akuzon...
Qe ne cdo ditelindje
Nena me lot te uron..

Force nuk me ka mbet'
Te shkruaj me teper
Lotet nuk me ndalen
Ngushllim s'me mbeti tjeter..

Tani zemër e nënës
Lotin ta lash kujtim
Deri në takimin tjetër
Mbaje në përqafim.....

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
Vështirë të jetoj pa Ty...

Si t'i hap këta sy...
Engjëllusha ime e shtrenjtë
Vështirë të jetoj pa Ty
Kjo botë nuk është e drejtë....

Vështirë të jetoj pa Ty..

Si të ndalojë shpirtin e vuajtur
Ty për të kërkuar?
Ngela s'i një lule e vyshkur...
Pa Ty Engjull i paharruar....

Vështirë të jetoj pa Ty...

Trokas në përshkrimet e ditës,
Duke mbyllur derën e realitetit të hidhur,
E lodhur e vetmuar,në kafazin e frikës
Strukem diku në një skutë duke u dridhur!

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
E enjte

Ulem pran dritares me shikim duke të kërkuar.
nuk të gjejë askund,as në anën tjetër të qytetit nuk je...
po iki në fushën e kujtimeve, duke kujtuar të enjten e kaluar.

Të enjten.
sa shumë i urrej të enjtet....
Shumë herë kam qenë e plagosur vetëm të enjten.

Ai ra në gjumë përgjithmonë...
zemra më është lodhur shumë.
kamë të drejtë të prehem herët apo vonë.

Doja të fllija këtë dimër....
fare për të mos u zgjuar
s'doja të jetoja pa ty...dhe..
gjithëmonë të enjtet i kam fajësuar...

....

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
@epanjohura shkruajti:
Vështirë të jetoj pa Ty...

Si t'i hap këta sy...
Engjëllusha ime e shtrenjtë
Vështirë të jetoj pa Ty
Kjo botë nuk është e drejtë....

Vështirë të jetoj pa Ty..

Si të ndalojë shpirtin e vuajtur
Ty për të kërkuar?
Ngela s'i një lule e vyshkur...
Pa Ty Engjull i paharruar....

Vështirë të jetoj pa Ty...

Trokas në përshkrimet e ditës,
Duke mbyllur derën e realitetit të hidhur,
E lodhur e vetmuar,në kafazin e frikës
Strukem diku në një skutë duke u dridhur!


Lexohet kaq embel,sikur merr ze...Shume e bukur

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
@ergita shkruajti:
@epanjohura shkruajti:
Vështirë të jetoj pa Ty...

Si t'i hap këta sy...
Engjëllusha ime e shtrenjtë
Vështirë të jetoj pa Ty
Kjo botë nuk është e drejtë....

Vështirë të jetoj pa Ty..

Si të ndalojë shpirtin e vuajtur
Ty për të kërkuar?
Ngela s'i një lule e vyshkur...
Pa Ty Engjull i paharruar....

Vështirë të jetoj pa Ty...

Trokas në përshkrimet e ditës,
Duke mbyllur derën e realitetit të hidhur,
E lodhur e vetmuar,në kafazin e frikës
Strukem diku në një skutë duke u dridhur!


Lexohet kaq embel,sikur merr ze...Shume e bukur

Flm.Gita per vlersimin xhan

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
Vargjet dhe poezite e tua e panjohura te ngjallin shume emocion,vargje te nje shpirti qe vuan dicka brenda tij, vargje kushtuar njerezve te t'u me te dashur qe te krijojne kete nostaslgji per te kaluaren dhe vargje te trishtueshme per te dashurin e zemres tende qe ka mare gjysmen e saj dhe ajo rreh jo e plote tashme...jeta vazhdon zemer!

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
@burbuqka shkruajti:
Vargjet dhe poezite e tua e panjohura te ngjallin shume emocion,vargje te nje shpirti qe vuan dicka brenda tij, vargje kushtuar njerezve te t'u me te dashur qe te krijojne kete  nostaslgji per te kaluaren dhe vargje te trishtueshme per te dashurin e zemres tende qe ka mare gjysmen e saj dhe ajo rreh jo e plote tashme...jeta vazhdon zemer!

Flm.e dashur...S'i gjithemone fjalet e Juaja me vijne sikur nje perkdhelje...

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
PA TY

Sot kam vuajtur për dashuri i dashuri im
Sot kam kërkuar për të vdekur vetë
Sot ndjeva tmerrin e nisjes në amëshim
Sot kam vuajtur për ty i dashur vërtet'....

Sot nga mungesa jote jam e sëmurë
Sot edhe diellin në hënë do ta ktheja
Sot, dita e ngrohtë në natën e dimrit ka humbur
Sot..sikur të vdisja për ty,do më kaplonte hareja....

Sot kam gjetur një boshllëk pa ty
Sot kam shikuar fundin e jetës pa sy
Sot, unë betohem për Zotin, i dashur
Sot kam mësuar jeta është një parajsë,....


    ....Por vetëm atje ku do ishim te dy.....

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
Ku je?

Ku je tani, unë për ty mendoj
shikojë nga dritaret me nostalgji
shof dy të dashuruar vetëveten imagjinoj'
dhe qindra kujtime i kamë fshehur ne gji'..

Retë dhe deti në një janë shkrirë
ti nuk më sheh pasi nuk shifet fundi
ku na ngelën ëndërrat që i ëndrronim të shtrirë..
larg ikën shumë larg,e keqja na mundi....

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz

PA TY...

Sot kam vuajtur për dashuri i dashuri im
Sot kam kërkuar për të vdekur vetë
Sot ndjeva tmerrin e nisjes në amëshim
Sot kam vuajtur për ty i dashur vërtet'....

Sot nga mungesa jote jam e sëmurë
Sot edhe diellin në hënë do ta ktheja
Sot, dita e ngrohtë në natën e dimrit ka humbur
Sot..sikur të vdisja për ty,do më kaplonte hareja....

Sot kam gjetur një boshllëk pa ty
Sot kam shikuar fundin e jetës pa sy
Sot, unë betohem për Zotin, i dashur
Sot kam mësuar jeta është një parajsë,........Por vetëm atje ku do ishim te dy.....

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
Të njëjtën ditë të njëjtën dhimbje...

Nuk ka asgjë në këtë botë
që do të fshihet nga kujtesa ime.
sikur ditën që u ndam,të kujtoj edhe sot
na ngelen peng shumë kujtime....

Dhe rrugët e dinë historinë tonë,
dashurinë që në dysh e ndam
vetëm dua të të shoh për një moment,
pa ty nuk jetoj dot,dua të t'kam pran'

Dhe të gjitha këto vite në të njëjtën ditë
të njëjtën dhimbje ndiejn,athua mendoj kot?
mendo të lutem,jamë duke të pritë....
tek vendi ku u ndam me lot......

Dua të jemi të bashkuar
qoft'edhe për të fundit herë
buzëtharë zemër përvluar
me zemër të mbushur vrer'
E dij që nuk do ndodhë
do ngelet një lutje pa vlerë .....

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
*********

Të lë këtë shkrim si një dhuratë nga unë,
e di se jeta s'është një mrekulli në këtë botë,
nuk dua asgjë në këmbim më shumë,
vetëm më lejo, të marrë frymë edhe sot.

Ndoshta do të ndjej në ajër erën e jetës,
ajo që në jastëk më lë çdo agim,
ndonjëherë më kujto tek cepi i shpresës,
s'dua të mërzitem fare,ky është fati im.

E çuditshme do ishte të zihemi unë dhe jeta ,
ndonjëherë në mosmarrëveshje me veten time,
por, kur të vije nata dhe ëndrrat të janë të qeta
me jastëkun përqafohem,kjo është jeta ime.....

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
Në ëndrrat e mia

Nuk janë shkrimet e mia,
vetëm vargje dhe rimim,
janë të shkruara nga brendësia
por nuk janë gabim....

E pra nuk është kjo poezi
vetëm nga fjalët dhe vargjet
por ajo fsheh një magji
është e vështirë mos të ndjehet.

Dije se çdo poezije
i jap një pjesë të vetes
për mendimet e njerëzve të tjerë
më intereson shum pak,
dhe at pë hir të t'vërtetës

E përgjumur shikoj në qiell dritë yjesh
shikoj në yjet që shkëlqejnë aq shumë
mundohem të relaksohem dhe të më ndjesh'
në një ndjenjë të pafundësis zhytem në gjumë

Imagjino një det blu dhe valët
të cilat shkatërrojn shkëmbinj
atëherë mos më harro!
shijoje aromën në flokët e mi'
mbyll sytë dhe më kujto....

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
Kilometra nga trishtimi....

Se sa dhimbje mbante ajo dashuri.
sikur mos te kishte ende do jetonte
çdo natë ëndërroj për ty, të shikojë në sytë e gjelbër dhe :
mendoj,athua dashuria ekzistonte?

As këto kilometra të pikëllimit ,
nuk janë kujtimet e një pranvere të re.
por janë kilometrat e trishtimit
që i fshijnë shumë gjëra,por jo edhe ne....

Në rrugën se si ne u ndaluam
as ëndrra të reja nuk parashikova
nuk kuptova kurr ku gabuam....
por....unë kurr nuk të harrova....

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
Një letër do doja....

Më shkruaj një letër të modës së vjetër
shkruaj me çfar të duash, nuk ka rëndësi
stilolaps, gjak zemre ose diçka tjetër
shkruaj me mjaltë blete,i çik ëmbëlsi...

Shkruaj të dua e dashura ime
shkruaj të lutem çfar të duash edhe pa emër
një zarf blu ose të bardhë nuk bëj dallime
postoje me një shigjetë dashurie,
edhe nëse shigjeta më godet në zemër...

Letrën e dua në kutinë postare
thjesht dërgo fjalë e grafite dore
nuk dua shkrime në mënyrë elektronike
për shkak se ato janë pa shpirt...përbrenda
shkronjat janë të vrazhdëta,e fjalët janë mizore...Ishte një dëshirë për kohën e vjetër
e dij që atje nuk ka,as laps e as letër....descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
Faleminderit

Faleminderit jeta ime....  
më fale çaste të bukura dikur,
kujtimet e përjetshme dhe vitet
ngelën sikur tatujat mbi lëkur'..
Ti ishe gjithçka për mua.
shoku im besnik, dielli im gjatë natës,
bileta ime për në përjetësi
gjithë jetën Ti ke qenë një plan,
dëshira që kisha të jetoja me ardhmëri..
realiteti im dhe ëndrra ime ishe Ti.
Ndoshta nuk kisha ç'të jap'më shum
veq vetes dhe shpirtit... o jeta ime,
dhe këtë zemër që është lënë të vuaj pa ty...
por kjo është jeta,është ngritja dhe rënia,
një kohë e vështirë,
në gojën time tani kam shijen e hidhur të mjerimit.
at botë ishte lumturia,tani është zëvendësuar me shpresë
shpresë që do të takohemi në një jetë tjetër
atje do ta njohësh dashurinë time dhe mirësin...
kërkova vetëm një jetë të lumtur,por m'u mohua
dhe në kthim fitova vetëm vetëmin
një hidhërim të pamerituar kam fituar...
ngela mbi valë deti.....s'dijta për t'notuar

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
Vajzë....


Jam ende ajo vajza që isha dikur
kam menduar se një ëndërr është jeta
vajzë që nuk ndryshova kurr,
e thellë në shpirt më fshihet e vërteta...

Jeta mund të jetë e bukur dhe e hidhur
por fati është ai që s'mund ta parashikojmë ,
megjithatë, ne mbetemi në një luftë duke u dridhur.
e vështirë do të jetë rruga, gur e gjëmba duhet t'i kalojmë...

Shpesh e gjejmë një arkë të mbyllur me dry...
me thesar brënda, por çelësat janë zhdukur.
shpresa të fshehura duam t'kërkojmë aty
si gardhi i parajsës na duket,me tel gjembor' rrethuar....

Atëherë isha një vajzë,tani shoh një hije të rëndë...
në parkun tonë të braktisur asgjë nuk mbeti kujtim
fantazmat e fëmijërisë nga era nuk ikën në këmbë.
por...fluturuan pa lënë asnjë gjurmë,u zhdukën me nxitim.....

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
Thuarje me ëndërra....

Dua që të lërë përshtypje ky varg...
këto fjalët lum që rrjedhin nga unë..
shkruara me një zë të heshtur nga larg..
në netët e zeza,atëherë kur më mungon shumë..

Dua të të jap ëndrrën më të bukur
marrur nga yjet e qiellit blu
dhe një dielli të artë në ditët e zymta,
kjo është e gjitha që kisha ëndërru'

Në livadhet me vesë mbuluar
lule shumëngjyrëshe,kudo gjelbërim
i shikoj e përlotur duke menduar
ti nuk i shohësh,ke ra në gjumë pa zgjim.....

Do doja tani të isha e bashkuar
në një shtrat të reve të buta me Ty
ëndrrat më të bukura për të jetuar
të shohim edhe njëherë,njëri tjetrin në sy....

Me dafina do thur kurorë
të dekoroj varrin tënd dhe t'imin
vargje të buta pëshpëritje
me këtë do ta zbusja ëndërrimin.....

descriptionRe: Ca Vargje nga Unë,e panjohura!

more_horiz
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi