Violinistja Sofia Kastrioti jeton në Australi, ku familja e saj ka emigruar para disa vitesh nga Italia. Ajo ka gjakun e Kastriotëve dhe përpiqet të ruaj fort traditën edhe pse nuk ka lindur në Shqipëri dhe nuk flet shqip.
 
KTV udhëtoi në Sidnei aty ku komuniteti shqiptar festoi 28 Nëntorin dhe mes tyre është Sofia që tregon me krenari për origjinën dhe prejardhjen nga familja paritotike. Ajo i bie bukur violinës dhe këngon këngët e vjetra shqiptare.
[You must be registered and logged in to see this image.]