Është e lartë thuajse 40  metra dhe e mbuluar nga bojë ari statuja e Mao Zedong e ndërtuar në fshatin e Tongxu, në provincën kineze të Henanit.

Vepra ka kushtuar 3 milionë yuan – rreth 420 nijë euro – dhe është financuar ngs sipërmarrës lokalë për të përkujtuar 120 vjetorin e lindjes së babait themelues të Republikës Popullore kineze, i cili vdiq në vitin 1976.

Festimet po zhvillohen në të gjithë vendin.

Në Pekin, Muzeu i Historisë Kombëtare ka inauguruar ekspozitën “Gjigandi Mao Zedong”, ku janë paraqitur punime të skulpturave dhe pikturave të udhëheqësit.