Forumi Zeri YT!identifikimi

Zeri i çdo shqiptari ne internet


Share

descriptionFITUESIT KREATIVË NGA 45 VENDE TË BOTËS PЁR VITIN 2015 ,

more_horiz

FITUESIT KREATIVË NGA 45 VENDE TË BOTËS PЁR VITIN 2015 , LNPSHA “PEGASI” ALBANIA , SIPAS PËRKATËSISË
FITUESIT KREATIVË NGA 45 VENDE TË BOTËS PЁR VITIN 2015 , LNPSHA “PEGASI” ALBANIA , SIPAS PËRKATËSISË
Përfundim logjik:
“Viti letrar dhe artistik edhe për krijueset e krijuesët, artistët dhe artistet , studiuesit në të gjithë shtrirjen hapësirëgjërë t ë LNPSHA “PEGASI” ALBANIA , ishte një vit plot rezultate , nivel dhe mirëfillësi . Si rrjedhojë e veprimit me nerv dhe tharm, në fushën e letërsisë, të artit, të studimit dhe kulturës u dalluan mjaft talente nga 45 vende të Botës , të cilët, të cilat, kanë shprehur talentin dhe janë dalluar për produktivitetin cilësor të tyre. AKADEMIA ALTERNATIVE PEGASIANE E LNPSHA “PEGASI” ALBANIA, në sajë të një studimi të zhdërvjelltë si dhe të një votimi koherent, arriti të përcaktojë fituesit e vitit 2015, duke krijuar shanse për një betejë të bukur edhe për vitin tjetër letrar , në të cilin po hyjmë. Vlerësimi është dimensional dhe shumëplanësh në shumë fusha, ku spikatja është konkurruese.
Falenderojmë të gjithë të nominuarit si dhe stafin, i cili punoi me vullnet për këtë evidentim, i cili është një rast i lavdërueshëm dhe i paproceduar, kaq gjerë, më parë…”.
U urojmë suksese gjithë fituesve!
Presidenca e LNPSHA “PEGASI” ALBANIA
Tiranë, 29 dhjetor, 2015
FITUESIT KREATIVË NGA 45 VENDE TË BOTËS, PЁR VITIN 2015 , LNPSHA “PEGASI” ALBANIA , SIPAS PËRKATËSISË:
1. “Poeti i vitit 2015”:Kurt F. Svatek Austri, Evropë
2. “ Poeti i Paqes Universale”: Dr. Tholana Ashok Chakravarthy, India
3. “Poetja e vitit “ : Majlinda Shabani , Albania
4. “Poetja e re e vitit”: Asie Duka , Albania
5. “Antologjia poetike e Vitit” : Antologjia “ KORSI E HAPUR” (OPEN LANE) 3
6. “Poeti i Atdhedashurisë”: Mentor Thaqi ,Kosovë, me banim Gjermani
7. “ÇMIMI ,POETI, POETJA I/E VITIT”(sipas vendeve):
Nese Yasin, Cyprues ; Niels HaV, Danmark; Yahla Lababidi, Egypt; Despina Kontaxi, Greece; Leung Ping- Kwan Hong Kong; Ciaran O’ Driscoll Iceland; Kuldeep Srivastava India; Dr. Ada Aharoni, Izrael; Luciana De Palma Italy; Kae Morii Japan; Niculina Oprea , Romania; Adolf P. Shvjedchikov, Rusi; Jaime Icho Kozak Spain, Adonis Siri ; Robert Bly, USA ,Cynthia Atkins USA; Musa Jupolli , France; Luiz Carlos Periera, USA , Dato Barbakadze, Georgia ;Partaw Naderi, Afghanistan, Carlos Ernesto Garcia, El Salvator, Jouni Inkala, Finland
Kristina Ehin, Estonia, Monika Rinck, Germany, Sabols Varady, Hungary
Farideh Hassanzadeh- Mostafavi, Iran , Seamus Heaney, Ireland( Është fitues i Çmimit Nobel , viti 1995) , Baek han – Yi, South Korea , Wung Phui Nam, Malaysia, Patrick Sammut, Malta, Prof.Hadaa Sendoo, Mongoli; Anne Kennedy, New Zeland, Hanne Aga, Norway, Shi Ying, Singapore, Dr. Miguel Oscar Menassa, Argentina, Tozan Alcan, Turkey, Richard Berengarten UK;
Brasil: Amaro Rodrigues do Nascimento, Roselia Arrudha; Arliete Piedade Louro, PORTUGAL
8. “Shkrimtari vitit”: Dr. Moikom Zeqo , Albania
9. “Shkrimtarja e Vitit “: Danai Papastratou, Greece
10. “Njeriu i vitit “: Peço Kagjini , SHBA
11. “Liderja e vitit “:Teresinka Pereira, IWA (OHIJO) USA
12. “Albanologu dhe përkthyesi i vitit”: Robert Elsie, France
13. Përkthyesja e re e Vitit”: Laureta Petoshafi, Vlorë, Albania
14. “Simbol i Njeriut të Lirisë dhe Paqes Ndërkombëtare “ : Frei Bretto , poet, Bolivi
15. “Historiani i vitit”: Prof. Dr. Pëllumb Xhufi, Tiranë
16. “Intelektualja e Vitit “ Prof. , Migena Arllati, Universiteti i Gjakovës , Kosovë
17. “Intelektualja e vitit (për Maqedoninë) “ : Prof. Dr. Vlera Bytyçi- Ejupi, Shkup Maqedoni
18. “Publicisti i Vitit “: Thoma Nika, Sarandë, Albania
19. “Regjisori më i mirë i Vitit” : Laert Vasili, Tiranë, Albania
20. “Aktor i Vitit” Anastas Nika Sarandë , Albania
21. “Aktore e Vitit”: Yllka Mujo , Tiranë , Albania
22. “Artistja e re e Vitit”: Eralda Çaushi, aktore Albania
23. “Kёngёtarja e Vitit”: Eneida Tarifa , Tiranë, Albania
24. “Këngëtari popullor i Vitit “ Ramadan Kllogjri, Gramsh, Albania
25. ”Shkrimtari për fëmijë i Vitit ”: Astrit Bishqemi , Elbasan , Albania
26. “Gazeta letrare e Vitit” : Gazeta “Nacional” Tiranë, Albania
27. “ Gazetare televizive e Vitit “: Eni Vasili, Tiranë Albania
28. “Gazetarja kulturore e Vitit”: Silvana Braçe , Tiranë Albania
29. “Piktor i Vitit”: Artan Shabani, Tiranë, Galeria e Arteve,Albania
30. Piktori i Vitit (Evropë)” Shefqet Adush Emini, Holandw
31. “ Piktor i Vitit (Arbëreshët e Italisë) “: Francesco Senise , Italy
32. “Piktorja e re e Vitit “ Lida Capa , Tiranë, Albania
33. Skulptori i ri i Vitit “: Murat Keraj, Gjirokastër,Albania
34. “Skulptorja e re e Vitit” : Arjeta Miftari , Kosovë
35. “Studiuese e Vitit”: Wendy Mary Lyster, Glasgow, Scotland , United Kingdom
36. “Studiuesi i Vitit (për arbëreshët )”: Papa Antonio Bellusci, Italy
37. “ Studiuesi gjuhësor i Vitit ( Italy)” Prof. Francesco Altimari, Italy
38. “Organizatori më i mirë i Vitit “: A. Michael Rothemberg “ Manifestimi 100000 Poetët e Botës për ndryshim” Californi, B.Shaip Emerllahu, Tetovë, Maqedoni “DITËT E NAIMIT”, C. Andon Pango, Tiranë”DITËT E ÇAJUPIT”.
39. “Çmimi për vepër jetësore”: Prof. Dr. Begzad Baliu, Universiteti i Prishtinës
40. “Çmimi pёr studime letrare”: Prof. Dr. Shaban Sinani , Tiranë, Albania
41. “Çmimi për studime dramatike” :Prof. Josif Papagjoni, Tiranë, Albania
42. “Çmimi për studime filozofike”: Dr. Bashkim Abazi, Tiranë, Albania
43. “Çmimi për Arsimim dhe edukim”: Miradije Gashi, Gjermani
44. “ Çmimi për studimet arbëreshe” Papa Antonio Bellusci, Fransineto, Italiy
45. “Çmimi pёr studime etnologjike”: Prof. Dr. Afërdita Onuzi, Tiranë, Albania
46. “Çmimi pёr ekspozimin e vlerave mbarëshqiptare”: Prof. Dr. Zymer Neziri, Instituti Albanologjik , Prishtinë
47. “Çmimi i hulumtimit të traditës popullore”: Naxhi Kacaruho, Gjirokastër
48. “Çmimi “Mik i Fjalës ” : Albert Habazaj, Vlorë, Albania
49. “Aktivistja për veprimtari humane”: Mira Korançe, Tiranë, Albania
50. “ Vlerësim i vitit për shkencën pedagogjike “ : Prof. Dr, Gjovalin Shkurtaj, Albania
51. “Shoqata mё aktive nё promovimin e vlerave letrare dhe tradicionale”:
a. Shoqata e Shkrimtarëve të Tropojës me drejtues Lulzim Logu, Gjon Neçaj b.Klubi i Shkrimtareve “VOREA UJKO” Klinë, Kosovë.
52. “ Lexuesja e vitit”: Lindita Kopliku, Shkodër, me banim në Itali
53. “Lexuesja e re e vitit”: Jonida Qirko, Universiteti “Eqrem Çabej” Gjirokastër, Albania
54. “Revistat letrare, kulturore më e suksesshme të Vitit “: a. Revista letrare “ Keleno” Greece e botueses Panagiota Zalloni Hristopoulou b. “Constelatii diamantine” revistă de cultură universală Doina Dragut, poete, botuese , Romania c.Revista letrare “Voice of Kolkata” e botuesit Biplab Majumdar, Indi d. “Stina për ndryshim “ e botueses Kozeta Zavalani, poete Tiranë, dh. Revista “ Majdan “ Slavica Pejovic, Serbi.
55. “Libri studimor historik më i mirë i vitit : “ Për një sistem të ri botëror” i autorit Petro Dudi
56. “Grupi polifonik i vitit”: “ JONIANËT “ Sarandë , Maksi Kulo, Katerina Kulo
57. “Lidhja, Shoqata e shkrimtarëve , poetëve, artistëve më e mirë e Vitit” : a. “ Xasteron “ Greece Presidente Panagiota Zalloni; b. “Kafe e Ideve” me President Dinos Koubatis Salaminë , Greece; c. UBE( União Brasileira de Escritores do Paulista – Pernambuco / Brasil , Presidente Margarett Leite de Oliveira dhe sekretare Lucelia Gomes, Brazil.
58. Kordinatorët e vitit : A. Lucelia Gomes Brazil B. Ethel David Filiphines, C. Ismet Krasniqi, Kosovë.
59. “Krijuesi i Vitit ” (Për Diasporën): Luan Kalana, Florida , SHBA
61. ” Piktori i Artit Pamor i Vitit ” : Murat Zeka
60.. Çmimi : “Sponsori i Vitit”: sh.p.k “Teoren” Orest Çelo , Durrës, Albania
Presidenca e LNPSHA “PEGASI” ALBANIA
PRESIDENTI
PROF. KRISTAQ F. SHABANI , SHKRIMTAR, POET, STUDIUES, ESTET
IWA, WPS, AOM
NJERIU I VITIT 2011” ABI (USA)
SEKRETARE E PËRGJITHSHME
/FLUTURA MAÇI/ PIKTORE , POETE, AMBASADORE E PAQES , PENTASI WORLD B
KRYETARE E LIDHJES SË SHKRIMTARËVE DHE POETËVE “PEGASI” KOSOVA “
Prof. MIGENA ARLLATI, STUDIUESE, SHKRIMTARE, POETE, ALBANOLOGE
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi