FITUESIT KREATIVË PЁR VITIN 2015 , LNPSHA “PEGASI” ALBANIA , DEGA MAQEDONI, SIPAS PËRKATËSISË
 
Përfundim logjik
“Viti letrar dhe artistik edhe për krijueset e  krijuesët  shqiptarë të Maqedonisë ishte një vit plot rezultate , nivel dhe mirëfillësi . Si rrjedhojë e veprimit me nerv dhe tharm,  në fushën e letërsisë, të artit, të studimit  dhe  kulturës u dalluan mjaft talente, të cilët, të cilat, kanë shprehur  talentin dhe janë  dalluar për produktivitetin cilësor të  tyre. AKADEMIA ALTERNATIVE PEGASIANE E LNPSHA   “PEGASI” ALBANIA, në sajë të një studimi të zhdërvjelltë  si dhe të një votimi koherent, arriti të përcaktojë fituesit e vitit 2015, duke krijuar shanse për një betejë të bukur edhe për vitin tjetër letrar , në të cilin po hyjmë. Vlerësimi është dimensional dhe shumëplanësh në shumë fusha, ku spikatja është konkurruese.
Falenderojmë të gjithë të nominuarit  si dhe stafin, i cili punoi me vullnet për këtë evidentim, i cili është një rast i lavdërueshëm dhe i paproceduar, kaq gjerë, më parë…”
Presidenca e LNPSHA “PEGASI” ALBANIA
Tiranë, 29 dhjetor, 2015
 
FITUESIT KREATIVË PЁR VITIN 2015 , LNPSHA “PEGASI” ALBANIA , DEGA MAQEDONI, SIPAS PËRKATËSISË


1.    “Poetja e vitit “ : Puntorie Muça – Ziba, Shkup 
2.    “Historiani i vitit”: Dr Reshat Nexhipi, Manastir.
3.     “Publicisti i Vitit “: Shkëlzen Halimi, Shkup.
4.    “Çmimi për vepër jetësore”: Prof. Dr. Zeqirja Nezirit,  Universiteti “Shën Cirili dhe Metodi” Shkup.
5.    “Çmimi pёr studime letrare”: Dr. Mustafa Ibrahimi, Prilep. 
6.    “Çmimi pёr studime etnologjike”: Prof. Edibe Osmani, Tetovë. 
7.    “Çmimi pёr ekspozimin e vlerave mbarëshqiptare”: Branisllav Sinadinoski, Shkup.
8.    “Rrëfimtari i traditës popullore”: Shoqëria Kulturore Artistike, “Karshijaka”, Shkup.
9.    “Aktivistja kulturore e vitit”: Teuta Ajdini – Jegeni, aktore , Shkup.
10.  “Aktivistja për veprimtari humane”: Gëzime Hajredini, pedagoge, Tetovë, 
11.  “Gazetarja kulturore”: Ermira Selami, Tetovё 
12.  “Kёngёtarja lirike e vitit”: Servexhane Laçi - Sevi, Kumanovë.
13.   “Arsimim dhe edukim”: Nehat Jahiu, mësues, Kumanovë.
14.  ” Poetja e re e vitit”:, Behare Neziri – Shabani, Tetovë.  
15.  ”Shkrimtari për fëmijë i vitit ”: Vahit Nasufi, Strugë. 
16.  “Shoqata mё aktive nё promovimin e vlerave letrare dhe tradicionale”: “Xheladin Zeqiri”, Tetovë.
17.  Gazetare televizive “ :Arta Tahiri , Shkup.
18.   “Piktore e vitit”: Halime Adili , Tetovë.
19.  “Aktor i Vitit” Sefedin Nuredini, Kumanovë
20.  “Aktor i ri Vitit”: Adem Karaga, Kërçovë.
21.  “Revista letrare, kulturore më e suksesshme" (e dëshmuar në artin dramatik) “Doruntina”, Kumanove.  Boton: Shoqata e Shkrimtareve “Jehona e Karadakut”.
22.  “Gazetar i vitit “ : Qenan Hasani, Manastir.
23.   “ Vlerësim i vitit për shkencën pedagogjike “ :Prof. Dr. Xheladin Murati, pedagog, Tetovë.
24.  “ Vlerësim i vitit për shkencën psikologjike “ :Prof. Dr. Myqereme Rusi, psikologe, Tetove.


25.  “ Vlerësim i vitit për shkencën elektronike “ : Prof. Dr. Alajdin Abazi, Akademik shkencëtar, elektroteknike.
26.   “ Libri i vitit në fushën studimore “ : “Studime letrare “ i Dr. Bexhet Asanit .
27.   "Shqiptari më me ndikim në jetën shoqërore": Branko Manojlovski, fshati Kicnicë, Gostivar.
28.   “Simbol i Qëndresës Kombëtare”: Rafi Halili, Tetovë.
29.   "Artistja  e re e vitit":Xhezire Aliti, flautiste Tetovë.
30.   "Grupi muzikor i vitit": Elita Ziberi XXL –bend. 
 
 
Presidenca e LNPSHA “PEGASI’ ALBANIA
SEKRETARE E PËRGJITHSHME                PRESIDENTI
/FLUTURA MAÇI/  PENTASI WORLD B                PROF. KRISTAQ F. SHABANI  IWA, WPS, AOM
                                                                                                “NJERIU I VITIT 2011”      ABI (USA)       
 
KOORDINATORËT E LNPSHA “PEGASI” ALBANIA PËR MAQEDONINË
RAMI KAMBERI , STUDIUES, POET
SADIJE ALITI, POETE, GAZETARE