Lady Gaga njihet si një këngëtare më ndryshe, me stil më të veçantë e ndoshta ndonjëherë edhe të çuditshëm. 
Ajo nuk është se i bënë gjërat pa menduar, pas veprimeve të tyre dhe krijimtarive të saj ajo gjithmonë ka një arsye.

Këto janë ato :
Inspirimin për emrin ajo e ka marr nga kënga e Queen-së, e cila titullohej “Radio Ga ga”, ku pastaj ajo e ka shndërruar “Radion” në “Lady”.
Kur ka pasur marrëveshje me “Interscope” ajo ka shkruar këngë për Fergie,Britney Spears dhe Pussycat Dolls.
Kur ishte e veshur me mish, ajo ka thënë se i ka pëlqyer era.
Ajo çdo herë ka dashur të jetë aktore, mirëpo mundësia e parë i erdhi në muzikë.
Ajo nuk vesh pantallona, pasi gjyshja e saj është pothuajse e verbër dhe kështu ajo mund të vërej vetëm lëkuren e këngëtares.
Gaga natyrale është brune.
Lulet e saja të preferuar janë trëndafilat, për këtë arsye ajo i kishte vendosur në kokë ato.
Ajo ka luajtur në piano që kur ishte katër vjece, kurse tekste të shkruaj ka filluar në moshën 13 vjeçare.
Filxhanët e kafes i pëlqejnë të jenë ngjyrë vjollce
Ajo është shumë e shkurtër(1.52 cm), prandaj mbathë taka shumë të larta gjithë kohën.


Është fanse shumë e madhe e Michael Jackson.


I ka 19 tattoo.


Ajo jeton me moton “Jeta është performancë”.