Letersia , Kultura, Arti, Shkenca Arsimimi, Sporti, Etika, Estetika , i bashkon kombet ne progresivitetin e ecjes...
Letersia , Kultura, Arti, Shkenca Arsimimi, Sporti, Etika, Estetika , i bashkon kombet ne progresivitetin e ecjes, drejt nje shoqerie shumedimensionale, ndaj eshte shume i nevojshem shkembimi universal i vlerave dhe konkurrimi i tyre... Secili Komb ka individualitetin , origjinalitetin ,natyralitetin , tempramentin,karakterin, kulturimin,arsimimin , personalitetin dhe kulturen materiale te tij dhe ka çfare te jape ne pasurine materiale boterore... ne kete kontekst nuk ka popuj te medhenj e te vegjel. Nga gjiri i popujve te vegjel ne numer kane dale kolose, titane, idole, filozofe, tribune , shkrimtare, poete, artiste, futbolliste me permasa temedha dhe çuditberes... Çdo komb ka aftesi te medha kreative dhe kjo nuk percaktohet nga numri i popullsise, por nga cilesia e saj...
Fushat e permendura ne krye e ketij publikimi shperndajne mesazhe te medha paqeje, humanizmi, dashurie ndernjerezore, lidhesi shpirterore dhe prezantim te materies kulturoro- shpirterore..