KOHA KREATIVE KERKON MIREFILLESI DHE AKTIVIZIM TE PJESES SE RE TE KOKES KREATIVE
Koha kerkon "sprucim"tejet te zjarrte me mendafsh produktiv mendimor, largim me dinjitet intelektual, intuitativ nga teknikat poetike a po prozaike ,artistike, te cilat kane pesuar "amortizim" moral.. Por keto teknika do te muzeoen, si perfaqesuese te kohes se kaluar, pa u ulur dinjitetin perfaqesues te tyre, duke i vleresuar per epoken ne te cilen mbreteruan dhe princezuan... Kjo perben ate te vertete te madhe te KOHEVE dhe kontributin e tyre ne zhvillimin progresiv te shoqerise... Letersia, Arti, Kultura duhet te haperojne, tashme, ndryshe , per t'iu pergjigjur ecurise se logjistimit galopant, prezences se internetit, per te kenaqesuar mendjet e reja , per t'i drejtuar ato ne faqe libri interesante , te shkruara ndryshe , te pikturuara ndryshe, te servirura ndryshe...
Ne kete kontekst çdo krijues do te ballafaqoje veten me kerkestarine e epokimit kohor, e vrullshmerise logjistike. Kerkohet nje mendesi e re kreative shume dimensionale ne vertikalitet dhe horizontalitet...Vetem, larg recetavitetit mund te arrihet kjo,vetem me gjeturi intuitative dhe me figurim e simbol shkelqimtar per te oreksuar lexuesin dhe shikuesin ..