[You must be registered and logged in to see this image.]
Pak muaj para se të fillonin përgatitjet për dasmë, ai më shtyri të abortoj! Më mbështeti për muri dhe nuk dija kah t’ia mbaja... Edhe po të vdisja gjatë abortimit ishte njësoj për mua, vetëm se nuk doja t’i dilja familjespërpara me bark të fryrë, sepse do i lëndoja pa masë, shkruan D., për Portalin tonë “Kosovarja. 
Nuk dua të martohem dhe të krijoj familje me të! Nuk e kam ditur se ishte i martuar! Kam shpresuar se do të bëhem nuse e tij. Por, ja se ç’ndodhi... Kemi ardhur në pikën kulminante që të abortoj, edhe pse nuk më ka shkuar kurrë në mendje se mua mund t’më ndodh një gjë e tillë.
Por, më e keqja është se një mjek më tha se nuk më lejohet aborti, sepse, sipas tij, ishte në kundërshtim me rregullat e klinikës.

Mu ka djeg zemra dhe tash është njësoj për mua, edhe nëse vdes gjatë abortimit s’prish punë vetëm se nuk dua, në asnjë mënyrë, të dal me bark të fryrë para familjes sime, sepse do i turpëroj. Por, edhe nëse nuk do mund të abortoj nuk do bëhem nuse e tij, sepse unë nuk dua të jem grua e dorës së dytë të askujt.
Ndoshta ndonjë klinikë private do më bëj zgjidhje, por nuk di... ndoshta edhe hyj në gjynah me frytin. Përndryshe, jam e detyruar që kur të vijë koha edhe të lindë foshnjën, dashur e pa dashur...D. Kosovarja