Kepler 10-c ose ndryshe qe njihet si Godzilla e planeteve pasi qe eshte nje planet jashtezakonisht i madh, se bashku me planetin Kepler 10b qe perbehet nga lava vullkanike rrotullohen rreth yllit Kepler 10 ne konstelacionin Draco.


Ja dhe Kepler 10b, planeti me i vogel i njohur


- KOI 314c, nje planet me peshe perafersisht te njejte sa te Tokes, por diameter shume me te madh, qe nenkupton se mund te kete nje atmosfere tejet te dendur te gazte- TrES-4, planeti me i madh i njohur deri tani, perafersisht 1.7 here me i madh se Jupiteri por me nje dendesi shume te vogel, qe rrotullohet rreth yllit te tij per vetem 3 dite e gjysme.-CoRoT 7b, planeti i pare me permbajtje te ngurte qe u zbulua, por... me nje temperature prej 2200 grade celsius, ku ne forme te shiut biejne gure nga qielli.


- Per ata qe kane pare Star Wars dhe mbajne mend planetin Tatooine, nga ishte dhe Luke Skywalker, ne universin tone poashtu ekziston nje planet ku lindin...3 diej??? Ka nje yll kryesor rreth te cilit rrotullohet per 3 dite e gjysme, por ne qiellin e tij nuk mungojne dhe dy yjet e tjera. Sistemi diellor eshte i quajtur HD 188753


-OGLE-2005-BLG-390L b, planeti i zbuluar me i larget deri tani, me nje madhesi prej 5.5 here me te madh se te Tokes, me permbajtje te ngurte qe poashtu njihet si planeti me i ftohte me nje temperature prej -220 grade celsius.-Planeti me i vjeter i njohur, qe sipas supozimeve te shkencetareve u krijua vetem dy milion vjete pas Big Bang dhe 8 milion vjete para formimit te Tokes- Planeti me i ri i njohur qe rrotullon yllin Coku Tau 4, nuk ka me shume se 1 million vjete. Rreth yllit shkencetaret kane verejtur nje lloj 'vrime, shprazetire' qe me siguri krijohet nga planeti qe 'fshin' pluhurin kozmik duke rrotulluar yllin e tij.- HAT-P-1 perafersisht sa gjysma e Jupiterit por 1.76 here me i gjere, qe poashtu njihet si planeti me i lehte, domethene paramendoni nje vaske gjigande me uje qe do mund te mbante kete planet, nese vendosej ne ate vaske ky planet eshte aq i lehte sa do lundronte mbi uje 


- SWEEPS 10, qe njihet si planeti me i shpejte, ku nje dite eshte shume e shkurter dhe nje vjet zgjat vetem 10 ore-Nje planet me mase te perafert me te Jupiterit qe rrotullon nje pulsar PSR-J1719-1438 ky shtypja atmosferike eshte aq e larte sa qe i tere karboni kristalizohet ne diamant, qe e ben planetin nje diamant gjigand . Poashtu mendohet se planeti ne fakt ka qene nje yll masa e te cilit me kohe eshte terhequr nga Pulsari i vockel te cilin e rroutllon ky planet
P.S. shkrimet dhe fotografite jane marre nga http://www.space.com/159-strangest-alien-planets.html, ndersa fotografite nuk paraqesin pamje aktuale te planeteve, por sipas vezhgimeve teleskopike jane kompilacione te artisteve se si mund te dukeshin perafersisht keto planete