Forumi Zeri YT!identifikimi

Zeri i çdo shqiptari ne internet


Thenie filozofike

Share

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Duke i provokuar, farkuar dhe shquar njerëzit, duke i hedhur në jetë idealet dhe tragjeditë, revolucioni i farkoj idetë e mëdha, mendimet e thella, ndjenjat e forta

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Rrevolucioni është zbulim i historisë, zbulim i jetës, zbulim i shoqërisë

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Rrevolucioni i jep shpirtin letërsisë, kurse letërsia i jep gojën revolucionit

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Krijuesi nuk është i lirë nëse tjetërkush ia përcakton kornizën e krijimit !

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Lirinë dhe jetën i meriton ai që çdoditë përballet t'i ketë

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Është e kuptueshme për këtë arsye, pse nuk mund të thuhet se lirinë e krijimtarisë nuk e dëshmon krijesa, por krijuesi.

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Njeriu i vetmuar as mund të jetë i lirë, as mund të jetë i lumtur

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Ai që di bukur dhe me elokuencë të flasë, duhet edhe shpirtin ta pastrojë

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Shqiptimi, përmbajtja dhe forma e fjalës, janë pasqyra e saktë e njeriut

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Elokuenca është stolia më e kërkuar e të diturit se sa kravata ekspresive dhe e shtrenjtë e snobit

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
E keqja ma e madhe qëndron aty kur përpiqesh të thuash diçka dhe s'thua asgjë

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Bukuria trupore e njeriut është një vlerë e përkohshme që kalon me kaimin e rinisë

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Bukuria shpirtërore e shprehjes është virtyti më i lartë dhe i përjetshëm i njeriut

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Mediokritetët, duan të duken të pasur e me nuanca dije përse paraqiten me bëlbëzime të huaja !

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Ai që përpiqet për qëllime të mira të shpërndajë dituri nuk varfërohet, i varfër është ai që nuk di dhe shet demagogji

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Duke siguruar mirëqenien e vet për sot e nesër, e shkatërron mirqenien e të tjerëve përgjithmonë

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Duke dashur të veçohet me dukjen e jashtëme dhe me mënyrën e jetës, veçohet me sjelljet e profesionit që se ka

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Ata që s'kanë vënë asgjë për kombin e kalojnë Rubikonin me nacionalizëm

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Lotët që derdhen përherë nuk janë lotët e së vërtetës dhe të dashurisë

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Shoqëria është e shëndoshë kur i zbulon të gjitha fytyrat e niveleve të saj

descriptionRe: Thenie filozofike

more_horiz
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi