Bregu: Emigrantet shqiptare, kapacitet integrues

E Shtune, 15 Mars 2008


Ministria e Integrimit, Majlinda Bregu, mori pjese ne nje samit te mbajtur ne Londer i cili kishte ne qender te punimeve te tij ceshtjet e emigracionit. Ne fjalen e saj te mbajtur ne samitin "Te jetojme se bashku", Bregu theksoi se emigrantet shqiptare kane treguar kapacitetet e tyre ne nivele te larta administrative e akademike ne vendet ku ata kane emigruar. Nga ana tjeter, ministrja Bregu i njohu te pranishmit ne samit me strategjine e menaxhimit te migracionit te miratuar nga qeveria shqiptare (Brain Gain), me qellim kthimin ne Shqiperi dhe perfitimin nga kapacitetet me te mira shqiptare ne bote. Gjate vizites se saj, dyditore ne Londer, Majlinda Bregu, zhvilloi nje takim me ministrin e Evropes ne kabinetin e Kryeministrit Broun, Jim Murphy. Po keshtu, Bregut iu rezervua dhe nje pritje ne Ministrine e Jashtme Britanike, nga drejtori i Drejtorise se Ballkanit, Anthony Smith. Ne kete takim u bisedua per gjendjen ne rajon, kryesisht ne Kosove dhe per hapat qe po ndermerr qeveria shqiptare ne permbushjen e kerkesave te Brukselit, pas firmosjes se MSA-se.