Forumi Zeri YT!identifikimi

Zeri i çdo shqiptari ne internet


Share

descriptionBerisha, ik!

more_horiz
BERISHA, IK!Berishaik.com eshte nje faqe-peticion me nje kerkese te thjeshte, nga qytetare te thjeshte shqiptare. Kryeministri Berisha duhet te pranoje pergjegjesine qe i takon per tragjedine e Gërdecit dhe te jape doreheqjen. Shteti shqiptar deshtoi, dhe deshtoi jashtezakonisht keq. Shko dhe firmos tek berishaik.com.

descriptionRe: Berisha, ik!

more_horiz
Do ishte shume i mire Berisha po ta jepte doreheqjen por ne e dime qe nuk eshte, keshtu qe sbesoj se kjo gje ka per te ndodhur tani afer.

descriptionRe: Berisha, ik!

more_horiz
@MARY shkruajti:
BERISHA, IK!Berishaik.com eshte nje faqe-peticion me nje kerkese te thjeshte, nga qytetare te thjeshte shqiptare. Kryeministri Berisha duhet te pranoje pergjegjesine qe i takon per tragjedine e Gërdecit dhe te jape doreheqjen. Shteti shqiptar deshtoi, dhe deshtoi jashtezakonisht keq. Shko dhe firmos tek berishaik.com.Pse Berisha ik! Mos ke frigë se digjet. Po zjarri u fik!

descriptionRe: Berisha, ik!

more_horiz
@MARY shkruajti:
Do ishte shume i mire Berisha po ta jepte doreheqjen por ne e dime qe nuk eshte, keshtu qe sbesoj se kjo gje ka per te ndodhur tani afer.

Jo Mary nuk ka per te ikur Berisha se nuk eshte nga ata.
Qe te japesh doreheqjen duhet te kesh pak cipe.Atij ka vite qe i mungon.

descriptionRe: Berisha, ik!

more_horiz
feneri shkruajti:
@MARY shkruajti:
BERISHA, IK!Berishaik.com eshte nje faqe-peticion me nje kerkese te thjeshte, nga qytetare te thjeshte shqiptare. Kryeministri Berisha duhet te pranoje pergjegjesine qe i takon per tragjedine e Gërdecit dhe te jape doreheqjen. Shteti shqiptar deshtoi, dhe deshtoi jashtezakonisht keq. Shko dhe firmos tek berishaik.com.Pse Berisha ik! Mos ke frigë se digjet. Po zjarri u fik!

Ai eshte i djegur,ska ku digjet me shume.Shihni dhe foton e tij,sketerr

descriptionRe: Berisha, ik!

more_horiz
Me vjen keq qe populli shqiptar dhe kur e vrasin perseri rri dhe hesht!.

Me vjen keq qe asnjeher s'kishim shtet!.

Me vjen keq qe nuk ka asnje reagim nga populli!.

descriptionRe: Berisha, ik!

more_horiz
Sa cudi perse Kryeministri nuk shpalli dite zije?

[u]

descriptionGËRDECI – SHËMTI E TRURIT “SHQIPTAR”

more_horiz
GËRDECI – SHËMTI E TRURIT “SHQIPTAR”

Written by TAFIL DURAKU

Sunday, 16 March 2008Shpërthimi i ditës së djeshme në Gërdec të Bashkisë së Vorës, 15 mars 2008, në orën 11:45’, ka tronditur thellë të gjithë shqiptarët etnikë, ende të ndarë padrejtësisht në pesë shtete përreth Shqipërisë. Prej çastit kur ka filluar njoftimi për ngjarjen tragjike, nga TVSH, nga z. Lutfi Dërvishi, nuk i jemi shkëputur ekranit të Televizionit Publik Shqiptar, për të mësuar hollësi të reja për çdo ndodhi atje, sepse, hiç dëmet materiale, na dhimbseshin tej mase njerëzit atje, vëllezërit tanë të gjuhës e të gjakut shqiptar, jeta e tyre e rrezikuar prej “mendësisë” së re “shqiptare”...Nuk do ta trajtonim fare këtë temë, po të mos shikohej qëndrimi zyrtar i Tiranës zyrtare për “100 mijë tonë municion tepër”(Sic!), që duhej shkatërruar e asgjësuar, po sipas politikave të “miqve” të Shqipërisë, si dhe deklarata e Kryeministrit aktual, z. Sali Berisha, i cili, atë municion e kualifikoi si “municion i diktaturës komuniste”(Sic!)... Dhe, pikërisht, kjo është ajo Çudia e Zotit, kur dëgjon deklarata të tilla dhe fare të papeshuara të krerëve aktualë të shtetit shqiptar...Po, mirë. A i ka analizuar para se t’i përshpallte botërisht z. Berisha dhe stafi i tij, deklaratat e zbardhura nga media shqiptare. Por, sidoqoftë, i paqin apo mos i paqin analizuar ato, del se është në veprim të plotë truri “shqiptar”, i përkrahur plotëisht prej të gjithë “miqve” të Shqipërisë... Po, ç‘faj ka këtu “municioni i diktaturës komuniste”? Përse na qenka blerë e ruajtur i gjithë ai municion “i tepërt”?... Përse?... Pyetje ka sa të duam, dhe, natyrisht, edhe përgjigje në to. Por, ç‘e do kur dëgjon deklarata të tilla, pikërisht, prej krerëve aktualë të shtetit shqiptar të Shqipërisë londineze... Mos, vallë, municioni i shteteve pushtuese shqiptare na qenka aq demokratik?!... (Sic)...E çuditshme, apo, jo!?!... I vetmi na qenka municioni shqiptar “i diktaturës komuniste” ai që rrezikoka popujt e tjerë të rruzullimit?! I vetmi qenka municioni shqiptar “i diktaturës komuniste” që rrezikoka popujt dhe shtetet tjera të rajonit, të cilat mbajnë të pushtuar pesëfishin e Shqipërisë londineze dhe Etnike!?! Dhe, fatkeqësisht, qenka i vetmi monicion që vritka njerëz dhe shkatërroka pasuritë e tyre?!... Tepër e habitshme, ë!... Dhe, qenka i vetmi municion dhe armatim që u dashka shkatërruar!...Sa di unë, si shqiptari më i vogël, ai municion është blerë nga puna, mundi dhe djersa e madhe e popullit shqiptar. Është blerë dhe është krijuar për ta mbrojtur popullin shqiptar dhe Shqipërinë, dhe, në instancë të fundit, ç‘të keqe ka edhe nëse është blerë, vendosur e ruajtur nëpër depo ushtarake për lirimin e tokave të pushtuara etnike shqiptare nga fqinjët dinakë të tyre, nga sllavët pushtues e gjakpirës. Por, me bazë shtrohet dyshimi se, mos duan, sot, krerët aktualë të shtetit shqiptar ta lënë Shqipërinë pa ushtri dhe pa institucione ushtarake, pa shkencë dhe institucione shkencore, pa..., pa..., pa...(Sic!)... Prandaj, e shohim të domosdoshme ta shtrojmë një pyetje tepër delikate: Mos po bëjnë edhe këta krerë “shqiptarë” marrëveshje të fshehta, siç bënte dikur Ahmet Zogu me Nikolla Pashiqin (Shih Marrëveshjen A. Zog – N. Pashiq, të gushtit të vitit 1924, sipas gazetës “Zëri”, Prishtinë, 10 nëntor 2007), që të shuhet Ministria e Mbrojtjes Kombëtare Shqiptare dhe që të mos e ketë Shqipëria as ushtrinë e vet kombëtare?... Por, që do të ruhej e zhvillohej një xhandarmëri dhe ushtri për raste emergjente, për ta ruajtur vetëm bythen e pushtetarëve dhe të sojesorollapit të tyre “shqiptar”, të cilat do të përbëheshin nga “qen e thi” të rryer të të gjitha sistemeve “shqiptare”...Sidoqoftë, “municioni i diktaturës komuniste”, po të lëhej nëpër depotë ushtarake, ku kishte qenë i vendosur më parë, nuk do të “trazohej” dhe nuk do të shpërthente e nuk do të shkaktonte dëme fare, edhe pse me “afat të skaduar”... Po, a nuk do të ishte më mirë që ai municion të shfrytëzohej për ushtrime dhe kalitje të tjera, të vazhdueshme, ushtarake e ushtarakësh të ardhshëm shqiptarë, i cili, natyrisht, nëse do të shfrytëzohej asisoji dhe në mënyrë shumë racionale, nuk do ta shkaktonte asnjë dëm dhe tragjedi të natyrës së Gërdecit... Po, a më mirë ka qenë që ai municion dhe armatim që shkatërrohet sipas mendësisë së re “shqiptare” t’i jepej në shfrytëzim UÇK-së, për lirimin dhe bashkimin e trojeve të pushtuara shqiptare, apo, të shkatërrohet në këtë ditë, madje-madje, duke shkatërruar e shkretëruar, sikurse dje, katunde dhe qytete të tëra shqiptare, duke marrë më vete dhjeta jetë njerëzish të pafajshëm shqiptarë, si dhe duke plagosur me qindra të tjerë?!... Besoj dhe jam shumë i bindur se po ta kishte UÇK-ja vetëm atë pjesë të municionit dhe armatimit që shpërtheu dje dhe vazhdoi të shpërthejë për 24 orë të plota, nuk do të kishte fare nevojë për intervenimin e NATO-s në Kosovë...Në gjithë këtë tragjedi të fajësisë “njerëzore” duhet shprehur mirënjohje të thellë përpjekjeve mbinjerëzore të organizimit dhe menaxhimit të kësaj situate tragjike forcave speciale ushtarake dhe policore shqiptare dhe personelit mjekësor të tri spitaleve më të frekuentuara nga të plagosurit e pafajshëm, si dhe të gjithë shqiptarëve që u solidarizuan, duke dhënë vullnetarisht gjak, me këtë tragjedi të dhimbjes shqiptare, si dhe shtetet mike që u solidarizuan me ne, në këtë tragjedi të madhe...Dhe, ky, mbase, është rasti më i bindshëm dhe më i freskëti sesi nuk duhet të veprojnë krerët politikë shqiptarë, sidomos, ata që e duan Shqipërinë–SHQIPËRI, sepse, veprimet e “mençurisë” së tyre “politike”, “pozitive” dhe “përparimtare”, po u kushtojnë shumë shtrenjtë, kudo, qytetarëve të Shqipërisë – SHQIPËRI, dhe, tash e këtu, do të shihet fytyra e vërtetë e premtimeve të tyre...Burojë, 16 mars 2008(Autori është poet dhe publicist i pavarur shqiptar)

 
Written by TAFIL DURAKU
Sunday, 16 March 2008

Shpërthimi i ditës së djeshme në Gërdec të Bashkisë së Vorës, 15 mars 2008, në orën 11:45’, ka tronditur thellë të gjithë shqiptarët etnikë, ende të ndarë padrejtësisht në pesë shtete përreth Shqipërisë. Prej çastit kur ka filluar njoftimi për ngjarjen tragjike, nga TVSH, nga z. Lutfi Dërvishi, nuk i jemi shkëputur ekranit të Televizionit Publik Shqiptar, për të mësuar hollësi të reja për çdo ndodhi atje, sepse, hiç dëmet materiale, na dhimbseshin tej mase njerëzit atje, vëllezërit tanë të gjuhës e të gjakut shqiptar, jeta e tyre e rrezikuar prej “mendësisë” së re “shqiptare”...

Nuk do ta trajtonim fare këtë temë, po të mos shikohej qëndrimi zyrtar i Tiranës zyrtare për “100 mijë tonë municion tepër”(Sic!), që duhej shkatërruar e asgjësuar, po sipas politikave të “miqve” të Shqipërisë, si dhe deklarata e Kryeministrit aktual, z. Sali Berisha, i cili, atë municion e kualifikoi si “municion i diktaturës komuniste”(Sic!)... Dhe, pikërisht, kjo është ajo Çudia e Zotit, kur dëgjon deklarata të tilla dhe fare të papeshuara të krerëve aktualë të shtetit shqiptar...

Po, mirë. A i ka analizuar para se t’i përshpallte botërisht z. Berisha dhe stafi i tij, deklaratat e zbardhura nga media shqiptare. Por, sidoqoftë, i paqin apo mos i paqin analizuar ato, del se është në veprim të plotë truri “shqiptar”, i përkrahur plotëisht prej të gjithë “miqve” të Shqipërisë... Po, ç‘faj ka këtu “municioni i diktaturës komuniste”? Përse na qenka blerë e ruajtur i gjithë ai municion “i tepërt”?... Përse?... Pyetje ka sa të duam, dhe, natyrisht, edhe përgjigje në to. Por, ç‘e do kur dëgjon deklarata të tilla, pikërisht, prej krerëve aktualë të shtetit shqiptar të Shqipërisë londineze... Mos, vallë, municioni i shteteve pushtuese shqiptare na qenka aq demokratik?!... (Sic)...

E çuditshme, apo, jo!?!... I vetmi na qenka municioni shqiptar “i diktaturës komuniste” ai që rrezikoka popujt e tjerë të rruzullimit?! I vetmi qenka municioni shqiptar “i diktaturës komuniste” që rrezikoka popujt dhe shtetet tjera të rajonit, të cilat mbajnë të pushtuar pesëfishin e Shqipërisë londineze dhe Etnike!?! Dhe, fatkeqësisht, qenka i vetmi monicion që vritka njerëz dhe shkatërroka pasuritë e tyre?!... Tepër e habitshme, ë!... Dhe, qenka i vetmi municion dhe armatim që u dashka shkatërruar!...

Sa di unë, si shqiptari më i vogël, ai municion është blerë nga puna, mundi dhe djersa e madhe e popullit shqiptar. Është blerë dhe është krijuar për ta mbrojtur popullin shqiptar dhe Shqipërinë, dhe, në instancë të fundit, ç‘të keqe ka edhe nëse është blerë, vendosur e ruajtur nëpër depo ushtarake për lirimin e tokave të pushtuara etnike shqiptare nga fqinjët dinakë të tyre, nga sllavët pushtues e gjakpirës. Por, me bazë shtrohet dyshimi se, mos duan, sot, krerët aktualë të shtetit shqiptar ta lënë Shqipërinë pa ushtri dhe pa institucione ushtarake, pa shkencë dhe institucione shkencore, pa..., pa..., pa...(Sic!)... Prandaj, e shohim të domosdoshme ta shtrojmë një pyetje tepër delikate: Mos po bëjnë edhe këta krerë “shqiptarë” marrëveshje të fshehta, siç bënte dikur Ahmet Zogu me Nikolla Pashiqin (Shih Marrëveshjen A. Zog – N. Pashiq, të gushtit të vitit 1924, sipas gazetës “Zëri”, Prishtinë, 10 nëntor 2007), që të shuhet Ministria e Mbrojtjes Kombëtare Shqiptare dhe që të mos e ketë Shqipëria as ushtrinë e vet kombëtare?... Por, që do të ruhej e zhvillohej një xhandarmëri dhe ushtri për raste emergjente, për ta ruajtur vetëm bythen e pushtetarëve dhe të sojesorollapit të tyre “shqiptar”, të cilat do të përbëheshin nga “qen e thi” të rryer të të gjitha sistemeve “shqiptare”...

Sidoqoftë, “municioni i diktaturës komuniste”, po të lëhej nëpër depotë ushtarake, ku kishte qenë i vendosur më parë, nuk do të “trazohej” dhe nuk do të shpërthente e nuk do të shkaktonte dëme fare, edhe pse me “afat të skaduar”... Po, a nuk do të ishte më mirë që ai municion të shfrytëzohej për ushtrime dhe kalitje të tjera, të vazhdueshme, ushtarake e ushtarakësh të ardhshëm shqiptarë, i cili, natyrisht, nëse do të shfrytëzohej asisoji dhe në mënyrë shumë racionale, nuk do ta shkaktonte asnjë dëm dhe tragjedi të natyrës së Gërdecit... Po, a më mirë ka qenë që ai municion dhe armatim që shkatërrohet sipas mendësisë së re “shqiptare” t’i jepej në shfrytëzim UÇK-së, për lirimin dhe bashkimin e trojeve të pushtuara shqiptare, apo, të shkatërrohet në këtë ditë, madje-madje, duke shkatërruar e shkretëruar, sikurse dje, katunde dhe qytete të tëra shqiptare, duke marrë më vete dhjeta jetë njerëzish të pafajshëm shqiptarë, si dhe duke plagosur me qindra të tjerë?!... Besoj dhe jam shumë i bindur se po ta kishte UÇK-ja vetëm atë pjesë të municionit dhe armatimit që shpërtheu dje dhe vazhdoi të shpërthejë për 24 orë të plota, nuk do të kishte fare nevojë për intervenimin e NATO-s në Kosovë...

Në gjithë këtë tragjedi të fajësisë “njerëzore” duhet shprehur mirënjohje të thellë përpjekjeve mbinjerëzore të organizimit dhe menaxhimit të kësaj situate tragjike forcave speciale ushtarake dhe policore shqiptare dhe personelit mjekësor të tri spitaleve më të frekuentuara nga të plagosurit e pafajshëm, si dhe të gjithë shqiptarëve që u solidarizuan, duke dhënë vullnetarisht gjak, me këtë tragjedi të dhimbjes shqiptare, si dhe shtetet mike që u solidarizuan me ne, në këtë tragjedi të madhe...

Dhe, ky, mbase, është rasti më i bindshëm dhe më i freskëti sesi nuk duhet të veprojnë krerët politikë shqiptarë, sidomos, ata që e duan Shqipërinë–SHQIPËRI, sepse, veprimet e “mençurisë” së tyre “politike”, “pozitive” dhe “përparimtare”, po u kushtojnë shumë shtrenjtë, kudo, qytetarëve të Shqipërisë – SHQIPËRI, dhe, tash e këtu, do të shihet fytyra e vërtetë e premtimeve të tyre...

Burojë, 16 mars 2008

(Autori është poet dhe publicist i pavarur shqiptar)

descriptionRe: Berisha, ik!

more_horiz
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi