E Merkure, 07 Nentor 2007


Ekipi i peshengritjes “Ymer Ferhati” i Elbasanit eshte shpallur Kampion Kombetar per te Rinj. Ne kampionatin e zhvilluar ne Durres, peshengritesit e ketij ekipi kane mundur te grumbullojne me shume pike se ekipet e tjera. Sipas presidentit te ekipit, Ndricim Pulaku, “peshengritesit arriten objektivin, duke thyer edhe rekorde kombetare”. Peshengritesi me i mire u shpall Hysen Pulaku ne peshen 69 kg. Ne stilin e shkeputjes ai ngriti 121 kg dhe ne stilin e shtytjes 155 kg, ne dygaresh 276 kg. Drejtuesit e ekipit “Ymer Ferhati” kishin paralajmeruar se peshengritesit e rinj do te thyenin te gjithe bashkemoshataret e tyre ne shkalle vendi.