Forumi Zeri YT!identifikimi

Zeri i çdo shqiptari ne internet


Share

descriptionBush ndihme ne armatim Kosoves

more_horiz
Pres. Bush ndihme ne armatim Kosoves
Bush Offers Military Help to Kosovo
2 hours ago

WASHINGTON (AP) — President Bush on Wednesday authorized military assistance to Kosovo, which declared its independence from Serbia last month.

Bush signed a Presidential Determination granting Kosovo eligibility to receive defense articles and defense services under the Foreign Assistance Act and the Arms Export Control Act, which require that the president determine that military assistance "will strengthen the security of the United States and promote world peace."

The United States was among the first countries to recognize Kosovo after its Feb. 17 declaration of independence.

The White House said Bush's move would strengthen U.S. security relations with Kosovo, promote security and stability throughout the Balkans and improve Kosovo's capacity to take part in peacekeeping activities, deter terrorists and deal with humanitarian emergencies.

Tensions have been high since Kosovo's declaration of independence, which Serbia says is illegal under international law.

"The actual provision of defense articles or defense services will be considered on a case-by-case basis, including with respect to relevant guidelines and criteria established in the existing Conventional Arms Transfer policy," the White House said. "Each request will also be reviewed to ensure that all legal requirements and constraints existing at the time with regard to the sale, lease, or other transfer are satisfied."

descriptionRe: Bush ndihme ne armatim Kosoves

more_horiz
Ky eshte lajmi ne shqip:


Diten e Merkure Presidenti Bush autorizoi ndihmen ushtarake per Kosoven e cila muajin e kaluar shpalli pavaresine e saj nga Serbia.

Bush nenshkroi nje Vendim Presidencial duke i dhene Kosoven mundesine qe te marre pajisje dhe sherbime mbrojtese (ushtarake) parashikuar nga Akti i Asistences se Jashteme dhe Akti i Kontrollit te Eksportimit te Armeve te cilat kerkojne qe presidenti te vendosi se kur asistenca ushtarake "do forcoje sigurine e Shteteve te Bashkuara dhe do promovoje paqen ne bote."

Shtetet e Bashkuara ishin nder te parat vende qe njohen Kosoven mbas shpalljes se pavaresise nga ana e kesaj te fundit ne 17 Shkurt.

Shtepia e Bardhe tha se hapi i Bushttp://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=93034
Pres. Bush ndihme ne armatim Kosoves - Forumi Shqiptarhit do forcoje marrdheniet e sigurise midis US dhe Kosoves, do promovoje sigurine dhe stabilitetin ne gjithe Ballkanin dhe do permiresoje aftesine e Kosoves qe te marre pjese ne operacionet paqeruajtese, te ndaloje terrorrizmin dhe te perballet me emergjencat humanitare.

Qe nga momenti i shpalljes se pavaresise ne Kosove, qe sipas Serbise eshte i paligjshem ne perputhje me ligjet nderkombetare, ka patur gjendje te ndere.

"Dhenia aktuale e pajisjeve dhe sherbimeve mbrojtese do konsiderohet ne baze rastesh individuale dhe ne perputhje me direktivat respektive dhe kriteret e percaktuara ne praktiken ekzistuese te Transfertes se Armeve Konvencionale, " tha Shtepia e Bardhe. "Po ashtu cdo kerkese do rishikohet per tu siguruar qe permbushen kushtet dhe detyrimet legale ne momentin e shitjes, huase apo transfertave te tjera.

descriptionRe: Bush ndihme ne armatim Kosoves

more_horiz
so ishte lajm i gezuar ky nga bushi ,mendoj se shpejti do te behemi nji shtet i fort edhe ne mekanizmin ushtarak ne ballkan ,e seerbi le te rrij te vajtoj tash e tutje per kosoven .

descriptionRe: Bush ndihme ne armatim Kosoves

more_horiz
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi