Samsung fut 8 megapikselë në kamerat e celularëve


Deri para disa muajsh kamerat 5-megapikselëshe në celularë kanë qenë risi interesante, e nëse mund t’i besohet taborit të Samsungut jugkorean, pesë megapikselët së shpejti do të bëhen pjesë e shkuarës.

Ekspertët e Samsungut njoftojnë se kanë arritur të përpunojnë një çip CMOS tërësisht funksional i cili mundëson rezolucion prej tetë megapikselësh, dhe atë në hapësirën me madhësi prej 28 x 15.3 x 8.5 milimetra.

Sipas njoftimeve, celularët e parë me këtë rezolucion në treg do të duhej të gjinden qysh me fundin e këtij viti.